Cloud - pchjelp.no as

Cloud

shutterstock_584787934

Datalagring via en såkalt «sky» gjør at du enkelt kan få tilgang på din data uansett hvor du befinner deg eller hvilken enhet du jobber fra. pchjelp.no er partner med Microsoft Cloud og Google Cloud, og vi kan hjelpe deg med å komme i gang med moderne, fremtidsrettede tjenester i skyen.

Skyen er et konsept som dekker flere områder av datalagring. I sin enkleste form er skybasert datalagring for eksempel det å bruke Dropbox eller Onedrive på datamaskinen din. I skyen lagrer du filer som da blir lett tilgjengelig på andre enheter, slik som for eksempel mobilen eller nettbrettet. Når du henter opp filen på en annen enhet enn der du lagret den originalt vil dette som regel være en kopi. Sletter du originalfilen på datamaskinen du lagret den på, slettes den med andre ord også i skyen. Med litt tilpasning kan vi hjelpe deg med å bevare filene i skyen så lenge du trenger disse.

Rent «fysisk» befinner skyen seg på servere i inn- og utland, for eksempel hos Google, Microsoft eller Amazon. De mer avanserte sky-løsningene baserer seg på at programmene/ filene er plassert på disse serverne, hvorav du så kobler deg opp til disse via ekstern og sikker pålogging. Dette kan blant annet være gjennom Citrix, ASP og VPN. På den måten har du ikke lagret data lokalt på din datamaskin, og kan enkelt få tilgang til det du har lagret i skyen fra en hvilken som helst datamaskin. Dette gjør at du helt uproblematisk kan få tilgang på filene du trenger til enhver tid.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

pchjelp.no kan bistå med alt fra enkle løsninger (som profesjonell e-post og team-oppsett) til mer avanserte tjenester (som Azure med inTune, Microsoft Dynamics og andre avanserte domeneløsninger). Som profesjonell partner vil vi få deg godt i gang med det du trenger, og følger deg gjerne gjennom hele prosessen. På den måten er sikret å få fullt utbytte av de digitale tjenestene. Vi følger opp med videre support og drift – alt ettersom hvilke behov du har. Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale.