Nettverk - pchjelp.no as

Nettverk

shutterstock_311303981

Om det er noe pchjelp.no kan, så er det nettverk. Det spiller ingen rolle om du har et stort kontor med mange arbeidsstasjoner eller om bedriften kun har et par ansatte. Vi vil kunne bistå med sikre løsninger tilpasset nettopp din drift.

Nettverk innebærer ikke kun kabler, du må også inkludere sikkerhet på switcher, routere, kontaktpunkter og tilgangpunkter. Et godt og sikkert nettverk kjennetegnes av godt dokumenterte løsninger. Dette kan være segmenterte nettverk i virtuelle lan (Vlan), sikre punkter og overvåkning av trafikk via brannmurer. Vlan gjør at man på en arbeidsplass med flere avdelinger kan sikre at uautoriserte brukere ikke har tilgang til dokumenter og ressurser. Et virus-  eller DDOS-angrep vil enklere kunne stoppes med Vlan.

For kontorer er det viktig med et sikret trådløst nettverk ettersom signalene som regel strekker seg over et større areal. Passordløsning på trådløse nettverk i større kontorer er sjelden en god løsning, ettersom et disse vil være vanskelige å holde hemmelig. En Authification Server og RADIUS vil tillate at godkjente klienter kan koble seg opp til nettverket. Med et gjestenett på eget Vlan er sikkerheten til bedriften godt ivaretatt.

Benytt en leverandør av teknisk utstyr som følger godt opp og er raskt ute med eventuelle oppdateringer av programvaren (firmware). Et godt nettverk vil også kunne trafikkstyre bruken slik at viktige tjenester har høyere prioritet i nettverket enn andre mindre kritiske tjenester. Dersom dere for eksempel benytter Internett-telefoni (VOIP), vil den tjenesten ha høyere prioritet enn Spotify og YouTube. Det viktigste er å styre trafikken på en måte som er optimal for deres bruk.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

pchjelp.no leverer og programmerer alt fra enkle routere bak TV’en hjemme til multi-mesh systemer i bedrifter og større privatboliger. Dette er også en enkel måte å distribuere delte trådløse nett på dersom du leier ut hybler eller leieenheter. I kafeer eller hoteller kan det settes opp løsninger med kortvarig tilgang basert på romnummer eller koder. Vi samarbeider med NEMKO- godkjente installatører og leverer kvalitet og hastighet, enten du trenger datanettverk til arbeidsplassen, til mediestreaming, alarm- og kameraovervåking eller til telefon VOIP.