Sikkerhet for bedrifter - pchjelp.no as

Sikkerhet for bedrifter

shutterstock_574000213

Enhver bedrift gjør seg selv en tjeneste ved å være føre var. Du kan lese mer her på nettsiden om ulike farer som hacking og datasikkerhet. Har du satt sikkerhet høyt nok på agendaen? Om svaret er nei, kan vi hjelpe deg med å gjøre driften så sikker som overhodet mulig.

 

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Under vil du finne en god oversikt over tiltak pchjelp.no as har som standardprosedyre når vi gjennom går sikkerhet for deg og din bedrift:

 1. Går gjennom hele det fysiske nettverket, måler avstand og hastigheter på alle punkter. En scan foretas for å se etter uautoriserte enheter på nettverket.
 2. Dokumenterer linjeføringer og merker alle punkter.
 3. Sjekker øvrig nettverkutstyr og sørger for oppdateringer av firmware om nødvendig.
 4. Etablerer en passord-policy på bruker- og enhetsnivå. Videre vil vi eventuelt nullstille passord og lage nye som er sikrere.
 5. Gjennomgår brukerenheter (som PC, servere og mobile enheter) for å sikre oppdateringer av System-OS og brukerprogram. Vi vil også se etter virus eller uønsket programvare og fjerne utgått programvare som ikke er i bruk.
 6. Krypterer harddisker på arbeidsstasjonen og sørger for trygg og sikker oppbevaring av krypteringsnøkler.
 7. Innfører bruk av krypterte porter for e-post ved bruk av POP eller IMAP, samt kryptering eller passordbeskyttelse på USB-minnepinner.
 8. Kontroller rutiner for backup – både teori og praksis.
 9. Undersøker at batteri og annet fungerer som det skal innen UPS for server eller annet kritisk utstyr.
 10. Tar en gjennomgang på filtrering av uønsket e-post for å sikre at ansatte vet hvordan de best sikrer seg og hvordan avgjøre hvilke vedlegg som er trygge å åpne.
 11. Vurderer bedriftens kjøling av datarom og brannsikring av dataskap.
 12. Setter opp ulike problemstillinger for deg og bedriften for forbedring av eksisterende rutiner. Finnes det logg på hvem som åpner fellesfiler og kan gjøre endringer på systemet? Er det tilfeller hvor ansatte må «låne ut» passordet sitt? Loggføres tilgang til data/nettverksrom?

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan forbedre sikkerheten til din bedrift.